Delegatia FMI a discutat cu oficialii romani si despre cel mai pesimist scenariu posibil, aplicabil in lipsa banilor de imprumut: plata rationalizata a pensiilor si a salariilor.
„Pur si simplu statul ar putea ramane fara bani, ceea ce inseamna ca va fi nevoit sa rationalizeze cheltuielile. Asta poate insemna si anularea totala a investitiilor si plata cu intarziere a salariilor si a pensiilor”, au declarat surse oficiale pentru ziarul Gandul, citat de Realitatea.net.
Misiunea oficiala a FMI la Bucuresti, in urma careia Guvernul va afla daca va primi transa a sasea din acord, de circa 900 de milioane de euro, a inceput pe un ton pesimist. Jeffrey Franks, seful misiunii, a anuntat ca Fondul va revizui in jos prognoza privind recesiunea economiei romanesti. Conform prognozei din primavara, in 2010 economia romaneasca ar urma sa scada cu 0,5% din PIB, fata de o crestere de 1,3% cat se estimase in iarna. Recesiunea ar putea fi insa de 3% din PIB, conform unui raport facut public saptamana trecuta de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Sursa: www.romanialibera.ro