Sectoarele vor fi inlocuite cu districte, localitatile din Ilfov vor face parte din Bucuresti, iar viitorul megalopolis va avea, ca marile capitale europene, un city manager
Odata a fost Micul Paris, astazi este amintire. Mai multe administratii au incercat sa ii readuca imaginea de altadata, sa schimbe ceva. Gropile, cainii vagabonzi, cladirile de patrimoniu  in paragina, zgarie-norii construiti haotic sunt problemele majore ale Bucurestiului actual impartit in sase sectoare. Legea Bucurestiului, despre care vorbesc unii politicieni, promite schimbari atat administrative, cat si in felul cum se cheltuie banii.
Legat de oraganizarea capitalei in 26 de districte, Canacheu a explicat ca “S-a dezvoltat o cercetare in legatura cu cea mai buna organizare posibila. Am ajuns la 26 de districte, pentru ca studiile spun ca intre 80.000 si 100.000 de cetateni formeaza o unitate administrativa coerenta. La fel se intamla si la Praga sau Viena. Cercetarea a relevat ca pe aceasta baza s-au infiintat si sectiile de politie”. In cazul in care se va opta pentru impartirea Bucurestiului in districte actualele sectoare se vor desfiinta.
“Nevoia  reala pentru o Lege speciala a Municipiului Bucuresti a existat permanent. Odata adoptata Legea Capitalei ofera un cadru juridic-administrativ adecvat pentru a exprima si realiza interesele si aspiratiile concrete ale locuitorilor Municipiului Bucuresti, respectiv pentru a integra pragmatic capitala Romaniei in randul capitalelor moderne din statele-membre ale Uniunii Europene”, scrie Canacheu pe site-ul personal.

Sursa: www.realitatea.net