Dupa anuntul premierului Boc referitor la masurile de combatere a evaziunii fiscale: „Cumparatorii de bunuri si servicii vor primi de la stat o parte din banii cheltuiti, in schimbul bonurilor fiscale”, acesta a explicat duminica, intr-o interventie la televiziunea nationala, ca aceasta experienta s-a mai regasit in UE, in Grecia, mai precis. Premierul a declarat ca la 1 septembrie se va ajunge la forma finala a actului normativ, obiectivul fiind ca aceste reglementari sa intre in vigoare in semestrul 4 al acestui an sau cel tarziu, la 1 ianuarie 2011.
Emil Boc a precizat ca aceasta este o masura care vizeaza mica evaziune fiscala, dar „se iau in continuare masuri”, care vizeaza si combaterea marii evaziuni fiscale.
„Incurajam oamenii care cumpara produse in Romania sa ceara bonuri fiscale pentru a avea parte de deduceri la sfarsitul anului”, afirmase, sambata, Emil Boc. Acesta a spus ca Guvernul va stabili „un plafon anual de bonuri fiscale care se vor aduna” iar cumparatorii „vor primi o prima din acea suma de bani”.

Sursa: www.hotnews.ro