“In perioada urmatoare, directiile de specialitate din CSM vor face o analiza profunda a raportului, iar in prima saptamana din septembrie, in prima sedinta de plen, vom discuta continutul acestor analize pentru a stabili directia de urmat si masurile de luat pentru remedierea problemelor identificate”, a declarat Bejinaru.
Presedintele Traian Basescu a avut, o intalnire cu membrii CSM pe tema raportului CE, care s-a desfasurat cu usile inchise, la care au participat membrii Consiliului, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si procurorul general Codruta Kovesi.
Presedintele Basescu a venit la CSM dupa ce, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, a avut o intalnire cu ambasadorii tarilor UE acreditati la Bucuresti, pentru a le prezenta punctul de vedere al Romaniei fata de raportul Comisiei Europene privind situatia din justitie. Intalnirea sefului statului cu ambasadorii din statele UE a avut loc cu usile inchise.
Comisia Europeana a dat publicitatii, marti, cel de al patrulea raport anual de la crearea MCV cu privire la stadiul procesului de reforma, document ce cuprinde o analiza a situatiei din Justitie si recomandari privind urmatoarele masuri care trebuie luate in domeniu.

Sursa: www.mediafax.ro