DNA arata, intr-un comunicat de presa de luni, ca dosarul penal conexat in acest moment la dosarul patronului OTV, Dan Diaconescu, nu a fost vreodata solutionat si nici redeschis, fiind conexat ca urmare a unui conflict negativ de competenta intervenit intre Directia Nationala Anticoruptie si Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 4 Bucuresti, prin care a fost stabilita competenta in favoarea DNA – Sectia de combatere a coruptiei.
In 14 iulie, surse judiciare au declarat ca fostul director al publicatiei Atac la persoana Mihai Ghezea a fost pus sub invinuire in dosarul OTV, iar patronul postului, Dan Diaconescu acuzat de o noua infractiune de santaj.
Tot atunci anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au efectuat o noua perchezitie, la sediul OTV din Bulevardul Preciziei, masura fiind dispusa in dosarul privindu-i pe realizatorii Dan Diaconescu si Doru Parv, acuzati de santaj.
Avocatii afirmau ca faptele de santaj de care sunt acuzati Dianonescu si Ghezea au fost reclamate de omul de afaceri Paul Tardea, dosar ce a fost inchis, in 2005, de DNA si declinat la Parchetul sectorului 4 Bucuresti, iar recent cauza a fost redeschisa.
Procurorii anticoruptie l-au audiat tot in 14 iulie si pe omul de afaceri Petru Paul Tardea, care in 2005 l-a denuntat pe Dan Diaconescu in legatura cu fapte similare celor pentru care s-a inceput urmarirea penala fata de cei doi realizatori TV in cazul primarului comunei Zarand, Ion Mot, respectiv santaj.
In acelasi dosar, respectiv cel constituit in urma denuntului lui Tardea, era vizat si Mihai Ghezea, directorul general de atunci al publicatiei Atac la persoana. Ghezea si-a intrerupt cooperarea cu Atac la persoana in octombrie 2009, cand si-a cesionat si actiunile detinute la compania care edita publicatia.
In 2007, DNA si-a declinat competenta catre Parchetul Judecatoriei sectorului 4 Bucuresti, unde, surse din randul apararii lui Diaconescu au aratat ca dosarul a fost inchis.
Sursa: www.mediafax.ro