Primarul al sect.6 Bucuresti, Cristian Poteras, s-a prezentat joi, in jurul orei 11.30, la Directia Nationale Anticoruptie (DNA), unde este cercetat, alaturi de viceprimarul Stefan Preda, intr-o afacere cu terenuri in valoare de 20,9 milioane de euro.
La iesire, Poteras a refuzat sa dea declaratii jurnalistilor.
Intrebat de ce a venit, primarul a spus: “DNA avea nevoie de locuri de parcare”, adaugand ca a venit cu solutii tehnice.
In 28 octombrie 2009, DNA a inceput urmarirea penala intr-un dosar in care il acuza primarul si viceprimarul sectorului 6 Bucuresti, Cristian Poteras, respectiv Stefan Preda, dar si pe Fabian Schwartzenberg, potrivit unei rezolutii a DNA.
Procurorii spun ca, in 9 ianuarie 2006, 6 iunie 2006 si 20 iulie 2006, functionari din cadrul Primariei Sectorului 6 Bucuresti, care aveau atributii specifice in domeniul aplicarii legilor fondului funciar, respectiv Legea 18 din 1991, au ignorat prevederile referitoare la acest domeniu si au atestat fapte nereale in documentele de analiza a solicitarilor de retrocedare.
Procurorii anticoruptie arata ca activitatea a avut ca rezultat final deposedarea statului si diminuarea patrimoniului municipiului Bucuresti cu suprafata totala de 59.655,52 metri patrati teren intravilan, aflat in raza administrativa a Sectorului 6 Bucuresti. Potrivit documentului citat, terenul in cauza este estimat la o valoare pe piata de 20.905.706 euro, conform contractelor de vanzare-cumparare incheiate imediat dupa emiterea titlurilor de proprietate.

Sursa: www.mediafax.ro