Procurorul DNA a cerut instantei ca senatorul Voicu sa fie mentinut in arest, avand in vedere ca, din luna mai, cand instanta suprema a verificat ultima oara legalitatea arestarii preventive a acestuia, nu au aparut elemente noi in ancheta. De asemenea, reprezentantul DNA a amintit ca parlamentarul ar fi incercat sa influenteze ancheta, motiv pentru care a fost arestat la sfarsitul lunii martie.
Pe de alta parte, cei patru avocati ai lui Catalin Voicu au cerut, in fata instantei, eliberarea acestuia, pe motiv ca ancheta a fost finalizata, dosarul a fost inaintat Inaltei Curti, iar senatorul nu mai are cum sa influenteze martori sau probe. De asemenea, avocatii au sustinut si ca instanta poate impune orice alte obligatii parlamentarului, pentru a se asigura ca nu ia legatura cu martori sau nu paraseste tara. Mai mult, unul dintre aparatorii le-a amintit judecatorilor Inaltei Curti ca Voicu nu a fost audiat in plenul Senatului, cand s-a incuviintat arestarea preventiva, asa cum prevede legea, ceea ce ar constitui un motiv de nelegalitate a arestarii, pe motiv ca nu a fost respectat dreptul la aparare al clientului sau.
In ultimul cuvant in fata instantei, Catalin Voicu a sustinut ca nu este vinovat de acuzatiile care ii sunt aduse de procurorii anticoruptie, iar interceptarile din dosar sunt discutii politice trunchiate de anchetatori. “Daca ma simtean macar o clipa vinovat, nu indrazneam sa fac aceste cereri in fata dumneavoastra”, le-a spus Voicu judecatorilor. Totodata, senatorul a invocat si faptul ca niciunul dintre magistratii audiati de procurori nu l-au acuzat ca ar fi incercat sa ii influenteze. In final, senatorul a cerut instantei sa fie judecat in libertate, pentru ca parintii si copiii sai sa nu mai traiasca o drama. Senatorul Catalin Voicu este arestat preventiv din 30 martie.

La termenul de miercuri au fost prezenti in sala de judecata si fostul presedinte al Sectiei Civile a ICCJ, Florin Costiniu, dar si oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu, trimisi in judecata in acelasi dosar.

Sursa: www.realitatea.net