Miercuri, procurorii anticoruptie l-au audiat pe omul de afaceri Petru Paul Tardea, care in 2005 l-a denuntat pe Dan Diaconescu in legatura cu fapte similare cu cele pentru care s-a inceput urmarirea penala fata de cei doi realizatori TV.
In 2005, procurorul DNA Catalin Macovei, in prezent presedinte Agentiei Nationale Anticoruptie (ANI), a decis declinarea cazului la Parchetul Judecatoriei sectorului 4 Bucuresti, unde a fost inchis.
Recent, procurorul Gheorghe Bocsan de la DNA a solicitat Parchetului Judecatoriei sectorului 4 Bucuresti acel dosar in vederea reanalizarii lui.
Surse judiciar sustin ca perchezitia de miercuri de la sediul OTV ar fi in legatura cu probabila redeschidere a dosarului din 2005.
In 23 iunie, realizatorii OTV Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati pentru santaj.
Potrivit procurorilor, in perioada iulie-septembrie 2009, Dan Diaconescu, in calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, l-a amenintat pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, atat direct, cat si prin intermediul lui Dorel Parv, realizator la acelasi post de televiziune, sa ii dea 200.000 de euro pentru a nu dezvalui “opiniei publice fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana respectiva, cum ar fi detinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzactii imobiliare ilicite”.

Sursa: www.mediafax.ro