Politizarea deconcentratelor scoate la iveala un caz uluitor: un aradean a fost demis de cinci ori din fruntea Directiei Agricole si tot de atatea ori a fost repus in functie de instanta. Statul a fost obligat sa-i achite salariile restante desi barbatul, din noua ani, a lucrat mai putin de patru.

Razboiul guvernelor care s-au succedat din 2000 pana astazi pentru acapararea deconcentratelor a facut si face in continuare o victima sigura: bugetul statului. Dupa ce au concediat pe criterii politice mii de directori de deconcentrate, executivele, uneori prin reprezentantii lor in teritoriu, s-au vazut obligate de instante sa-i repuna  in functie si sa le plateasca retroactiv toate salariile. Unul dintre aceste cazuri este cel al directorului Directiei Agricole Arad, Avram Flueras.
Aradeanul a fost demis din fruntea institutiei de cinci ori si a fost repus in functie de tot atatea ori, prin decizie judecatoreasca. „De cate ori s-a schimbat guvernul si s-a trecut la schimbari in teritoriu, eu eram cap de lista. Din noua ani de zile, am lucrat efectiv trei ani si sapte luni, iar restul timpului am fost supus eliberarilor abuzive”, spune Flueras. De fiecare data cand a fost demis, barbatul s-a adresat instantei, care i-a dat castig de cauza, iar statul a fost obligat sa-i plateasca retroactiv salariile reprezentand aproximativ 100.000 de lei.
Sursa: www.realitatea.net