Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, s-a prezentat, la DNA in dosarul in care Dan Diaconescu este cercetat pentru santaj, edilul venind insotit de un avocat.
Unul dintre avocatii lui Diaconescu, aflat in fata DNA la momentul sosirii primarului general, Sorin Oprescu, a explicat ca, la un moment dat, intr-o discutie telefonica interceptata, Dan Diaconescu ar fi fost intrebat de interlocutor “daca a vorbit cu primarul”.
Avocatul a aratat ca ulterior, atunci cand l-au audiat pe Diaconescu, procurorii i-au cerut sa precizeze cu claritate despre ce primar ar fi fost vorba in acea discutie si daca acesta nu era cumva primarul din Zarand, Ion Mot.
Dan Diaconescu le-ar fi spus atunci procurorilor ca el nu a vorbit niciodata cu Ion Mot si ca, in schimb, putea fi vorba fie de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, fie de Marian Vanghelie sau de Andrei Chiliman, edili pe care el i-a avut invitati in diverse emisiuni.
Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati preventiv, in 23 iunie, de instanta Judecatoriei Sectorului 1, sub acuzatia de santajare a primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot.
In urma cu o saptamana, tribunalul Bucuresti a decis eliberarea lui Diaconescu, dar mentinerea in arest a lui Doru Parv.
Sursa: www.mediafax.ro