Unul dintre minerii angajati la Mina Petrila a declarat, in fata instantei, la un nou termen in procesul exploziei care a avut loc in subteran in 2008, ca nici el, dar nici colegii sai nu raportau sefilor neregulile sau probleme observate in timpul activitatii de frica sa nu fie transferati.
Daniel Anghel este unul dintre minerii care au fost in subteran in momentul celei de a doua explozii. Barbatul a coborat in subteran pentru a ajuta la scoaterea ranitilor si a mortilor, victime ale primei explozii. Acesta a spus instantei de judecata ca, inainte de prima explozie, in abatajul 431 a vazut foc si jar, curgand de pe peretii minei-campului de lucru.

“Nu puteam sa spun la nimeni ca am vazut curgand jar si foc in abataj, pentru ca a doua zi eram trimis la suprafata si asta insemna sa pierd la salariu. De la 15 milioane (lei vechi n.r.) cat luam, insemna sa iau 10. Am acasa trei copii de crescut. Stiu ca a fost o persoana care a sesizat nereguli sefului de schimb si a fost mutat la intretinere. Pe data de 13 noiembrie 2008, lui Marcel Alexa i s-a facut rau in subteran de la caldura. Nu era nevoie sa le rapotez eu, simplu miner, lui Ungur si lui Rosu (inculpati in dosar n.r.) neregulile din mina, pentru ca ei intrau in subteran. Noi, minerii, vorbeam intre noi despre probleme si pericole, dar nu aveam forta sa le spun directorilor ca iese foc.

Sursa: www.realitatea.net