Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat, pe fostul comisar sef din cadrul IGPR, Mircea Moraru, la trei ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita, si a admis, astfel, recursul declarat de DNA impotriva deciziei instantei inferioare, care stabilise o pedeapsa cu suspendare.
Judecatorii Inaltei Curti au admis in parte recursul declarat de procurorii DNA in cazul fostului comisar sef din cadrul IGPR Mircea Moraru si au schimbat modul de executare a pedepsei, astfel incat Moraru va sta trei ani in inchisoare. Instanta a mentinut restul dispozitiilor Curtii de Apel Bucuresti si a luat act de retragerea recursului declarat de fostul politist.  Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva.
Procurorii DNA l-au trimis, pe 6 iunie 2008, in judecata in stare de arest preventiv, pe Mircea Moraru, comisar sef de politie in cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane, Directia Buget-Contabilitate, sub acuzatia de luare de mita si primire de foloase necuvenite de la politisti trimisi in Italia

Sursa: www.realitatea.net