Incepand din luna iulie Comisiile de monitorizare si competenta profesionala pentru cazurile de malpraxis de la nivelul directiilor de sanatate publica vor avea obligatia sa raporteze lunar la MS situatia sesizarilor primite si modul de solutionare al acestora.
Ministerul Sanatatii continua procesul de modificare a prevederilor legale privind judecarea cazurilor de malpraxis, dupa ce, la sfarsitul lunii mai, a propus reglementari  noi care vor duce la intarirea rolului si a atributiilor comisiilor de monitorizare si competenta profesionala pentru cazurile de malpraxis, dar si  la solutionarea mult mai rapida a cazurilor de malpraxis si la reducerea procedurilor juridice
Cseke Attila, ministrul Sanatatii a semnat Ordinul privind completarea Ordinului nr. 1343/2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a comisiei de monitorizare si competenta profesionala pentru cazurile de malpraxis. Proiectul actului normativ se afla  postat pe pagina de web a ministerului pentru dezbatere publica.
Guvernul a aprobat proiectul de modificare a  Legii nr. 95/2006 privind reforma in sistemul sanitar,  conform caruia prejudiciile stabilite de comisiile de malpraxis ale directiilor de sanatate publica se vor putea  rezolva pe cale administrativa, prin intelegere intre victima actului de malpraxis (sau a apartinatorilor acesteia) si furnizorul de servicii medicale. De asemenea, se va putea realiza medierea dintre pacient si furnizorul de servicii medicale de catre mediatori specializati, la fel cu tendintele europene.

Sursa: www.ms.gov.ro