Prima polita de asigurare obligatorie a locuintelor ar putea fi emisa in luna iulie, demers conditionat insa de semnarea contractului de reasigurare, a declarat, Radu Mustatea, membru in Consiliul de Administratie al Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAID).
“Este posibil ca PAID sa emita prima polita in luna iulie, probabil cu 1 iulie. Totusi, emiterea primei polite este conditionata de incheierea contractului de reasigurare, care deja a fost creionat in linii mari”, a spus Mustatea, care este directorul general al Astra Asigurari.
Societatea care va emite politele de asigurare obligatorie a locuintei a fost infiintata in septembrie 2009, cand 13 asiguratori au semnat actele de constituire a Pool-ului, aportul acestora la capitalul social al asiguratorului fiind de 4,545 milioane de euro (19,34 milioane lei).
Cu o participatie de 15% s-au inscris Astra, Clal Romania si Groupama Asigurari. ABC Asigurari, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins (fosta Asitrans), Generali si Grawe Romania s-au inregistrat, fiecare, cu o participatie de 5,5%.
Legea 260 privind asigurarea obligatorie a locuintelor a fost adoptata in noiembrie 2008.
Conform legislatiei, proprietarii de imobile sunt obligati sa incheie o polita de asigurare, prima fiind diferentiata in functie de tipul de locuinta, intre 10 si 20 de euro. Valoarea asigurata a unei locuinte nu va depasi 20.000 de euro, iar nivelul minim se va situa la 10.000 de euro.

Sursa: www.mediafax.ro