Guvernul ia in calcul sistarea facilitatilor de care beneficiaza pensionarii la transportul public si cel feroviar, diminuarea burselor pentru elevi si studenti, a indemnizatiei de merit si rentei viagere, precum si anularea ajutorului financiar acordat pentru achizitionarea de carti educationale.
Documentul prevede ca, incepand cu 1 iunie 2010, nu se mai acorda facilitatile pentru transportul intern auto si feroviar, transportul local in comun, de suprafata si subteran, prevazute de OU 71/2004 privind acordarea unor facilitati familiilor de pensionari, Legea 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, Legea invatamantului si Legea privind statutul personalului didactic.
“Incepand cu data de 1 iunie 2010, cuantumul burselor de care beneficiaza elevii, studentii, cursanzii, doctoranzii si auditorii de justitie, precum si bursele de cercetare se diminueaza cu 25%. Incepand cu 1 iunie 2010, drepturile de care beneficiaza elevii si studentii, finantate din bugetul Ministerului Educatiei, se diminueaza cu 15%”, se arata in actul normativ.
Incepand cu 1 iunie se abroga si prevederile Legii 315/2006 privind stimularea achizitionarii de carti sau de programe educationale pe suport electronic, necesare imbunatatirii calitatii activitatii didactice in invatamantul preuniversitar.

Sursa: www.mediafax.ro