Instanta a respins exceptia de necompetenta teritoriala invocata de reprezentantii DNA care au dorit judecarea dosarului la Cluj. Procesul de coruptie in care presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a fost trimis in judecata de catre DNA, se va judeca la Focsani. Instanta care a judecat exceptia de necompetenta teritoriala ridicata de DNA si implicit cererea de intoarcere a dosarului la Cluj, a respins ca neintemeiata aceasta exceptie.
Invocand exceptia de necompetenta teritoriala a instantei de la Focsani, procurorul  DNA Galati a cerut ca procesul sa fie stramutat la Judecatoria Cluj Napoca, acolo unde fusese trimis anul trecut de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Avocatii celor cinci inculpati nu au fost de acord. In cazul in care procurorii nu vor cere stramutarea procesului pe fond, la Cluj, acesta se va judeca la Judecatoria Focsani.
Peste doua luni se implinesc 4 ani de cand dosarul de coruptie al lui Marian Oprisan se plimba intre instantele din Cluj si Focsani pe diverse exceptii ridicate de procurorii anticoruptie sau de avocatii inculpatilor.

Sursa: www.realitatea.net