Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii rurale va incepe platile de vineri, 14 mai. In ceea ce priveste acciza la motorina, in prezent se asteapta de la Bruxelles aprobarea in acest sens. Ministerul Finantelor Publice (MFP) a deblocat joi sumele restante catre agricultori pe anul trecut, iar de vineri Ministerul Agriculturii va incepe platile restante, a declarat pentru Agentia NewsIn secretarul de stat din cadrul MADR, Adrian Radulescu.
“Este primul ministru de finante (Vladescu – n.r.) in 20 de ani, care spune ca prioritatea numarul 1 este agricultura”, a precizat Radulescu.
Reprezentantul MADR a spus ca in ceea ce priveste acciza la motorina, in prezent se asteapta de la Bruxelles aprobarea in acest sens. “Guvernul deja a aprobat aceasta hotarare, asteptam aprobarea si de la Bruxelles”, a spus Adrian Radulescu.
Reprezentantii Federatiei Agrostar s-au intilnit joi cu ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihai Dumitru, si cu ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu, pentru a discuta despre problemele cu care se confrunta in prezent agricultura din Romania.

Sursa: www.realitatea.net