Aproximativ 100 de sindicalisti din invatamant picheteaza, Palatul Parlamentului, cadrele didactice fiind nemultumite de reducerea salariilor anuntata dupa negocierile cu FMI si de proiectul Legii educatiei.
Cei aproximativ 100 de sindicalisti de la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatia “Alma Mater” protesteaza pasnic si au bannere cu insemnele organizatiilor sindicale din care fac parte.
Secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Liviu Pop, a declarat ca daca se reduc salariile cu 25 la suta un debutant din invatamant va lua 850 de lei brut, ceea ce inseama ca va primi efectiv 600 de lei, foarte putin pentru a putea trai.
Liviu Pop a precizat ca federatiile sindicale din invatamant se intalnesc, sa decida data grevei generale si alte proteste.
Federatiile din invatamant au anuntat ca vor picheta, de marti pana joi, timp de doua saptamani, sediul Parlamentului, profesorii fiind nemultumiti de masurile de reducere a cheltuielilor bugetare anuntate in urma negocierilor cu delegatia FMI.
Sursa: www.mediafax.ro