Liderii sindicatelor au iesit destul de pasnice de la intrevederea de duminica, de la Palatul Cotroceni cu presedintele Romaniei, Traian Basescu. Sindicalistii se reintalneasc la o noua runda de negocieri marti, 11 mai 2010, la ora 11, la Parlament dupa care vor decide daca vor continua sau nu calendarul protestelor.
In urma scrisorii-deschise primite, vineri, de la sindicate, pentru a discuta masurile anti-criza, seful statului roman i-a chemat, duminica, la Palatul Cotroceni pe liderii marilor centrale sindicale. Practic, in locul lui Emil Boc si al ministrilor sai, sindicalistii au negociat cu presedintele tarii care nu are absolut nici o atributie legala si constitutionala in acest domeniu.
Liniile directoare au fost trasate de Traian Basescu dupa cum s-a inteles din declaratia luii Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa, dupa intalnirea de la Palatul Cotroceni:”Modalitatea de reducere a fondului de salarii cu 25 la suta se va decide in urma discutiilor cu sindicatele din domeniu si fiecare minister in parte”.

Sursa: www.cotidianul.ro