Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR) incepe de luni protestele in toate centrele universitare, deoarece ministrul Educatiei a refuzat sa semneze protocolul in care erau prevazute revendicarile cu privire la taberele, bursele si creditele pentru studenti.
In urma intalnirii membrilor Biroului executiv, UNSR a decis sa inceapa protestele la nivel national si pichetarea timp de o saptamana a sediului Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), se arata intr-un comunicat al organizatiei studentesti.
Potrivit calendarului protestelor stabilit de UNSR, incepand de luni vor fi organizate mitinguri de amploare in 12 centre universitare, respectiv Craiova, Iasi, Bacau, Timisoara, Resita, Brasov, Galati, Petrosani, Ploiesti, Targoviste, Targu Jiu, precum si in Bucuresti, intre orele 13.00 si 14.00, in fata Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. UNSR acuza conducerea Ministerului Educatiei de lipsa de comunicare fata de liderii studentilor, precum si desconsiderarea propunerilor de amendamente aduse de federatiile studentesti cu privire la proiectul Legii Educatiei Nationale
Studentii UNSR cer demisia ministrului Educatiei, Daniel Petru Funeriu.

Sursa: www.mediafax.ro