Tranzactia a adus 1,2 mil. dolari actionarilor romani ai companiei Ariana, care au infiintat firma in 2004 cu investitii minime. Acestia spun ca circa jumatate de milion de dolari va acoperi datoriile companiei.
Pe langa activitatea de inregistrare a marcilor la OSIM, consilierii in proprietate intelectuala au si activitati de mediere a conflictelor intre companii pe tema dreptului de proprietate asupra unei marci sau de monitorizare a marcilor noi care apar pe piata, precum si de evaluare a brandurilor.
De profesie contabil, Bozocea a infiintat agentia de inregistrare a marcilor in anul 2004, alaturi de alti doi parteneri, un avocat si un jurist. In ultimii doi ani, actionarii Ariana au colaborat cu mai multi avocati ai firmei americane Weizmann pentru proiecte derulate in afara Romaniei.
“Noua entitate va opera sub numele Weizmann, Ariana & Partners si va ajunge pana la sfarsitul anului sa aiba un numar de 60 de angajati, fata de 28 de persoane in prezent, iar in cadrul ei vor fi dezvoltate cu precadere departamentele de monitorizare a cererilor de inregistrare nationale si internationale, precum si cel de mediere”, au declarat reprezentantii Ariana.
Acestia au mai precizat ca, dupa finalizarea tranzactiei, agentia va fi condusa de avocatul Nicolas Blumm, unul dintre cei cinci parteneri ai Weizmann, si Radu Bozocea, iar fondatorii Ariana raman actionari minoritari ai noii companii.

Sursa: www.zf.ro