Miercuri, senatorii din comisiile juridica si pentru drepturile omului au hotarat sa amane dezbateriile pe legea ANI pana cand hotararea Curtii Constitutionale se va publica in Monitorul Oficial. In cele din urma, decizia CCR referitoare la neconstitutionalitatea unor prevederi ale Legii privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate a fost publicata in M.Of.
In ciuda faptului ca presedintele Traian Basescu a cerut ca legea sa fie amendata cu prioritate in Parlament in maxim 10 zile, comisiile reunite au decis, cu opt voturi pentru si 7 impotriva, amanarea dezbaterilor.
La doar doua zile diferenta, Camera Deputatilor s-a mobilizat si a adoptat modificarile la legea ANI. Proiectul de lege a mers catre Senat care a stabilit ca dezbaterile la comisiile de specialitate sa se finalizeze pana la sfarsitul saptamanii iar pe 11 mai sa se dea votul final in plenul Senatului. Amanarea dezbaterilor de la comisii duce la un decalaj al termenului de 10 zile cerut de Traian Basescu.

Sursa: www.hotnews.ro