Atentie la medicamentele Tylenol pentru copii, recomandate pentru tratarea gripei sau a alergiilor. Compania producatoare a decis retragerea de pe piata a mai multor astfel de tratamente.
Peste 40 de medicamente pentru copii produse in SUA de Johnson & Johnson, folosite pentru tratarea racelii sau a alergiilor, vor fi retrase de pe pietele farmaceutice din 11 tari, printre care si Romania. Recomandarea a fost facuta de companie si de Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA.
Printre medicamente este si Tylenol, gasit si in farmaciile de la noi din tara.
Reprezentantii companiei producatoare sustin ca au luat aceasta decizie ca o masura de precautie, intrucat unele produse ar putea avea o concentratie prea mare de substanta activa, in timp ce altele nu indeplinesc cerintele de testare.
„Unele produse sunt retrase pentru ca ar putea avea o concentratie prea mare de ingredient activ decat cel specificat, in timp ce altele pot contine ingrediente inactive care nu indeplinesc cerintele de testare”, a spus Margaret Hamburg, Reprezentantul Administratiei Alimentelor si Medicamentelor.

Sursa: www.realitatea.net