Noul sistem de acordare a concediilor medicale va fi pus in aplicare din 15 mai, data de la care pacientii care vor sta acasa din motive medicale vor fi nevoiti sa completeze o declaratie pe proprie raspundere prin care se angajeaza sa fie la domiciliul indicat, a anuntat joi ministrul Sanatatii, Cseke Attila.
„Vom emite cele doua ordine care vor fi aplicate de ministerul Sanatatii si MAI pentru punerea in aplicare a noilor prevederi de acordare a concediilor medicale. (…) In aceeasi declaratie pacientul se angajeaza sa anunte in termen de 24 de ore angajatorul cu privire la incapacitatea sa de munca”, a spus ministrul de resort in cadrul unei conferinte de presa.

De asemenea, pacientul va trebui sa indice adresa de resedinta la care va fi prezent pe toata perioada concediului medical, care nu trebuie neaparat sa fie aceeasi cu adresa de domiciliu din buletin.
„Prin aceeasi declaratie pacientul se angajeaza sa fie prezent la adresa indicata si ia la cunostinta faptul ca poate fi vizitat de reprezentantii platitorilor de indemnizatie in intervalele orare 8-11, 12-17 si 18-20. „, a mai declarat acesta.

Sursa: www.ziare.com