Proiectele de cercetare privind fabricarea automobilului electric vor fi coordonate de catre un grup format din reprezentanti ai ministerelor cu expertiza in domeniu si finantate prin Fondul National de Mediu, a anuntat, ministrul Economiei, Adriean Videanu.
“S-a constituit un grup interministerial si avem o expertiza foarte buna, cel putin la nivelul Ministerului Economiei. Cei doi producatori auto din Romania, Renault si Ford, sunt printre pionierii cercetarii din zona automobilului electric si cred ca este o mare oportunitate pentru Romania ideea de a incerca sa dezvoltam si sa incurajam utilizarea automobilului electric pe teritoriul Romaniei”, a spus Videanu.
Premierul Emil Boc a anuntat, in conferinta Talks about Auto Industry, ca Guvernul va constitui un grup interministerial care sa elaboreze strategia Romaniei privind fabricarea automobilului electric.
El a apreciat ca introducerea acestui nou model de autovehicul va reduce dependenta de carburanti si va diminua gradul de poluare

Sursa: www.mediafax.ro