Unul din doi copii sta cel mult o ora in compania parintilor, aproximativ o treime dintre parinti nu se joaca decat foarte rar cu cei mici, comunicarea dintre acestia fiind redusa, potrivit rezultatelor unui studiu.
Rezultatele studiului au mai aratat ca doar 1 din 4 copii petrece mai mult de 5 ore cu parintii, intr-o zi de weekend. Parintii a 38% dintre cei mici nu se joaca decat rar sau niciodata cu acestia, chiar daca aceasta activitate este cea mai des mentionata intre preocuparile copiilor in relatia cu adultii.
Cele mai importante subiecte pe care copiii doresc sa le discute cu parintii lor sunt scoala (27%), planurile de viitor (10%) si problemele, sentimentele si dorintele (9%). Cei mici vorbesc rar sau niciodata cu parintii despre planurile lor (31%), despre sentimentele pe care le au (26%) sau despre problemele pe care le au (16%).
De asemenea, studiul a aratat ca exista diferente considerabile intre asteptarile copiilor privind activitatile comune pe care si-ar dori sa le aiba cu parintii si ceea ce se intampla de fapt. Astfel, asteptarile care sunt mult mai mari decat experienta reala sunt legate de rezolvarea temelor, excursiile si joaca impreuna.

Sursa: www.mediafax.ro