Cu o suma cuprinsa intre 1.000 si 10.000 de euro poti avea in maximum o luna propria ta “firma-fantoma”  intr-un paradis fiscal prin care se vor derula operatiunile curente fara a plati taxe catre statul roman. Intr-un offshore se plateste un singur fel de taxa, impozitul pe profit, care variaza intre 0 si 10%.
Avantajele aduse de un offshore merg de la neplata taxei auto sau “lipsa” bunurilor supuse partajului in caz de divort, pana la evitarea legala a impozitelor sau securizarea activelor in cazul unor eventuale sechestre.
In prezent, se considera ca exista in lume 73 de paradisuri fiscale, insa date precise despre sumele de bani care ajung aici nu exista. Aceste adevarate “raiuri ale finantelor” au legi stricte referitoare la spalarea “banilor negri” pentru a se asigura ca institutiile financiare care-si au sediul acolo nu sunt folosite in scopuri ilicite. Dezvaluirea tranzactiilor financiare este interzisa.
Cat timp afacerile sunt legale, secretele financiare sunt aparate cu sfintenie. In paradisurile fiscale este interzisa dezvaluirea oricarui aspect al tranzactiilor financiare, inclusiv informatii cu privire la conturile bancare private, fara un ordin judecatoresc.

Sursa: www.financiarul.ro