Proiectul Legii educatiei aprobat de Guvern in 12 aprilie si trimis Parlamentului pentru dezbatere a fost avizat de Consiliul Economic si Social, a anuntat vineri Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).
“Votul membrilor CES a fost urmatorul: 20 de voturi pentru si opt voturi impotriva”, se arata intr-un comunicat de presa al MECTS.
Reprezentantii Ministerului Educatiei au precizat ca in aceeasi sedinta a fost analizat si proiectul Legii educatiei depus de catre grupul de parlamentari PSD, acesta obtinand 20 de voturi impotriva, sapte pentru si o abtinere.
Consiliul Economic si Social este un organ consultativ al Parlamentului si Guvernului in domeniile de specialitate stabilite prin legea sa de organizare si functionare. CES are rol consultativ in stabilirea strategiilor si politicilor economice si sociale, in aplanarea starilor conflictuale la nivel de ramura sau la nivel national aparute intre partenerii sociali, precum si in realizarea, promovarea si dezvoltarea dialogului social si a solidaritatii sociale.

Sursa: www.mediafax.ro