Zota este acuzat ca ar fi acreditat la Agentia de Transplant o banca de celule stem a unui apropiat al sau.
ANI a anuntat ca s-a sesizat in cazul lui Zota in urma unui articol aparut in tr-un cotidian central in data de 6.04.2009. In plus, Victor Zota a fost instiintat de declansarea procedurii de verificare in 15.05.2009, potrivit Agentiei.
In urma verificarilor s-a constatat ca Victor Zota datorita functiei publice detinute de director al unei agentii aflate in subordine Ministerului Sanatatii, prin atributiile carce ii reveneau, a participat in mod direct la luarea  de decizii, favorizand  persoane juridice cu care avea relatii cu caracter patrimonial.
Medicul Victor Zota a declarat ca a fost instiintat de verificarea ANI. “Eu nu am fost niciodata functionar public si ei au considerat ca eu sunt functionar public. Daca o sa cititi Legea de infiintare a Agentiei Nationale de Transplant nr 588 art 11 aliniat 3 din 2004, veti vedea ca Agentia are numai personal contractual, nu functionari publici. Iar ei ma acuza pe baza legii functionarilor publici. Daca eram functionar public, eu nu eram nebun sa intru intr-o fundatie sau in altceva.

Sursa: www.realitatea.net