Curtea Constitutionala (CC) a declarat ca anumite prevederi al Legii privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) sunt neconstitutionale. Judecatorii constitutionali admitand, in parte, nelegalitatea articolelor 6, 7, 8 13, 17, 38 (alineatul 2-literele f, g, h), 46 si 57.
Astfel, a fost declarat neconstitutional articolul 6 care prevad ca „la solicitarea motivata a inspectorului de integritate, conducatorii autoritatilor, institutiilor sau societatilor publice ori private, cei ai regiilor autonome sunt obligati sa comunice acestuia, in termen de cel mult zece zile lucratoare, datele, informatiile, inscrisurile si documentele prevazute la articolul 5, indiferent de suportul acestora, precum si date, informatii sau documente pe care le detin, care ar putea conduce la solutionarea cauzei”.
Articolul 7 se refera la posibilitatea ca inspectorul de integritate sa dispuna, fara acordul persoanei verificate a unei expertize, pentru lamurirea neconcordantelor dintre sesizare si intinderea bunurilor mentionate in declaratie.

Sursa: www.mediafax.ro