“Impozitul minim este doar una dintre ‘pietrele de moara’ ce pot fi observate cu usurinta in programul fiscal generat de Guvernul Boc. In realitate, problemele sunt cu mult mai numeroase si pot afecta cu mult mai multi oameni. Eu mi-am asumat de la inceput critica pentru aceasta filozofie de impozitare, iar departamentele PSD au remis mai multe analize critice cu privire la impozitul minim chiar in timpul guvernarii comune. Vom lupta pana la capat pentru renuntarea la impozitul minim si pentru recunoasterea guvernului Boc drept cel mai slab din istoria ultimilor 20 de ani de democratie in Romania”, afirma Adrian Nastase, pe blogul personal.
In opinia sa, problema nu este ca PSD nu se opune acestui punct, “ci ca PDL a reusit sa masluiasca o majoritate parlamentara care-i protejeaza masurile fara niciun fel de ratiune”.
“Impotriva acestei majoritati nu poate sta decat presiunea publica pentru eliminarea impozitului minim. PSD va propune, in scurt timp, un proiect nou de Cod Fiscal, in care sa punem in practica ideea impozitarii diferentiate, pentru ca presiunea costurilor crizei sa fie transmisa echitabil pentru toti cei din societate (trebuie sa plateasca proportional fiecare, in functie de venituri si avere” a explicat liderul CN al PSD

Sursa: www.financiarul.ro