Potrivit acordului, gazele produse de Azerbaijan vor tranzita Georgia catre Romania urmand apoi sa fie livrate consumatorilor din statele UE. Proiectul este evaluat la 2-4 miliarde euro, ar putea fi dezvoltat inainte proiectului Nabucco.
Romania, Georgia si Azerbaijan au semnat marti, la Bucuresti, un acord de transport al gazelor catre UE prin proiectul Azerbaijan Georgia Romania Interconnection (AGRI), care prevede constructia unor terminale de gaze naturale lichefiate, si care ar putea fi dezvoltat mai repede decat Nabucco.
Documentul a fost semnat de ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, ministrul Industriei si Energiei din Republica Azerbaidjan, Natig Aliyev, si ministrul Energiei din Georgia, Alexander Khetaguri. Gazele produse de Azerbaijan vor tranzita Georgia catre Romania urmand apoi sa fie livrate consumatorilor din statele UE. “Memorandumul semnat astazi este suportul pentru infiintarea unei companii de proiect cu sediul la Bucuresti care sa faca studiul de fezabilitate. (…) Este prematur sa vorbim de costuri si de cantitatile care vor fi transportate”, a declarat Videanu.
Sursa: www.realitatea.net