Cota de impozit aplicabila unor firme prin introducerea forfetarului va depasi cu mult, in unele cazuri, nivelul de 16%, daca va fi respectata formula de calcul propusa de Ministerul Finantelor, ajungandu-se la 28% din veniturile brute, sustin reprezentantii Consiliului pentru IMM-uri.
“Am facut un studiu de caz dupa formula de calcul propusa de Ministerul de Finante in proiectul de modificare a Codului Fiscal . Astfel, pentru un restaurant-sat, suprafata utila 240 mp, impozitul forfetar datorat este de 24% din totalul veniturilor brute, iar pentru un restaurant-municipiu-categoria A, suprafata utila 240 mp, impozitul forfetar datorat este de 28% din totalul veniturilor brute, fiind o diferenta enorma fata de impozitul pe profit de 16%, care se calculeaza la profitul net, nu la venitul brut”, a declarat, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii.

Sursa: www.mediafax.ro