Parlamentul va elabora in maximum 30 de zile forma finala a Codului de bune practici, care reglementeaza relatia dintre supermarketuri si producatori, a declarat joi (8 aprilie 2010) secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Adrian Radulescu, la conferinta “Viticultori de Top – Vinuri si Podgorii din Romania”.
Radulescu considera ca acest Cod dezavantajeaza atat producatorii, cat si hipermarketurile, si vor fi aduse modificari atat la clasificarea produselor considerate proaspete, cat si la termenele de plata. El a dat ca exemplu vinul, care este considerat produs proaspat in actuala forma a Codului, iar plata furnizorului se face in 30 de zile si nu in 60 pana la 90 de zile, cum se proceda inainte de aparitia acestui act normativ.
Reprezentantii Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara Romalimenta au propus, la inceputul lunii ianuarie, suspendarea aplicarii Legii supermarketurilor, cunoscuta sub denumirea de Codul Bunelor Practici, pentru maximum doua luni, deoarece contine o serie de puncte care o face greu aplicabila.

Sursa: www.financiarul.ro