Avand in vedere informatiile vehiculate pe internet si in presa privind faptul ca la unele misiuni ale Romaniei din strainatate lucreaza persoane care sunt sot si sotie, precizam urmatoarele:

1. Toate persoanele care se afla la post ca angajati ai MAE si sunt sot si sotie au fost trimise in misiune cu respectarea legislatiei interne si in conformitate cu practica diplomatica internationala.
2. Persoanele respective sunt fie diplomati de cariera cu contracte pe durata nedeterminata, fie personal tehnico-administrativ. Inaintea plecarii  la post, toti acesti angajati – diplomati de cariera sau personal tehnico-administrativ – au fost declarati admisi la posturile respective in urma concursurilor care au avut loc inainte de trimiterea in misiune.
3. Ca politica de resurse umane, este incurajata participarea la concurs si plecarea la post in tandem a angajatilor MAE  sot-sotie, in conditiile indeplinirii cerintelor posturilor respective si promovarii concursului, din ratiuni financiare. Spre exemplu, cheltuielile cu cazarea, cu indemnizatiile sotilor/sotiilor si copiilor sunt mai mici daca pleaca in misiune pe doua posturi angajati sot-sotie, decat daca ar pleca angajati diferiti, fiecare cu familia lui.

Sursa: www.mae.ro