Medicii de familie au anuntat, ca nu vor semna contractul cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) pana nu vor primi sumele necesare functionarii asistentei medicale primare, respectiv aproximativ 10.000 de lei pentru finantarea cabinetului, fata de media de 4.200 de lei cat sunt acum.
Presedintele Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) a spus ca prin normele la contractul-cadru privind acordarea asistentei medicale in 2010 venitul cabinetului medicului de familie va scadea cu aproximativ 40% in conditiile in care, in 2009, acesta scazuse cu aceeasi valoare la care s-a adaugat inflatia. In aceste conditii, medicii spun ca ar putea intra in faliment.
FNPMF si Societatea Nationala de Medicina a Familiei (SNMF) a reclamat publicarea contractului-cadru in Monitorul Oficial in alta forma decat cea convenita la consultari.
Mai mult decat atat, cele doua organizatii sustin ca reglementarile din normele metodologice de aplicare a contractului-cadru pentru 2010 nu le sunt cunoscute, afland despre ele “din surse”

Sursa: www.mediafax.ro