Omul de afaceri Ovidiu Tender, care controleaza grupul Tender, cu afaceri de 250 mil. dolari si 10.000 de angajati, este in discutii pentru preluarea pachetului majoritar al Codecs, una dintre cele mai importante companii de training si consultanta in resurse umane de pe piata locala, cu afaceri de 4,7 mil. euro in 2008.
“Suntem in discutii. In maximum o luna ar trebui sa incheiem deal-ul”, a spus Tender pentru ZF, fara a da detalii cu privire le pret. “Cred ca formarea angajatilor este o necesitate pentru business”, a comentat omul de afaceri decizia de a achizitiona furnizorul de training.
Ultimele informatii despre vanzarea Codecs au aparut la inceputul anului, cand un investitor imobiliar a facut o oferta in urma careia ar fi urmat sa plateasca 350.000 de euro pentru 51% din actiuni. In cele din urma tranzactia a picat. Compania avea la inceputul anului datorii de 2,5 mil. euro, din care 1,5 mil. euro sub forma unui credit bancar, restul fiind datorii catre furnizori, potrivit unor surse. Codecs are si un parteneriat cu The Open University Business School din Marea Britanie, prin intermediul caruia ofera un program de MBA la nivel local. Codecs este detinuta de 25 de actionari.
Cea mai importanta companie din grupul Tender este Prospectiuni Bucuresti, cu o capitalizare bursiera de 59,3 mil. euro.

Sursa: www.zf.ro