Reprezentantii organizatiilor nonguvernamentale si-au exprimat punctele de vedere fata de acest proiect, apreciind faptul ca principalul punct forte este acela ca se adreseaza, in primul rand, copiilor din Romania.
Mai mult, opiniile venite din partea ONG-urilor au aratat foarte clar ca un astfel de proiect a fost indelung asteptat si ca era momentul pentru aparitia sa in contextul modernizarii sistemului de invatamant in ansamblul sau.
Ministrul Daniel Petru Funeriu a prezentat principalele masuri legate de invatamantul preuniversitar (infiintarea clasei I pregatitoare si trecerea clasei a IX-a la gimnaziu, formarea continua si formarea initiala a personalului didactic), dar si cele vizand mediul universitar (ierarhizarea programelor de studiu din universitati, respectiv misiunea specifica a fiecarei universitati). Ministrul Educatiei a mai subliniat faptul ca, in Romania anului 2010, importanta acestui demers legislativ este covarsitoare, afirmand ca acesta trebuie dus pana la capat pentru a putea fi operational, pus in practica, deoarece in sistemul educational actual e nevoie imperativa de schimbare.

Sursa: http://www.edu.ro