In perioada 16 – 17 aprilie 2010, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, va avea loc Conferinta Dreptul Afacerilor – Integrarea dreptului comercial in Codul Civil. Conferinta este organizata de Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, SCA „Piperea & Asociatii” si Grupul de presa „Bursa” .

Subiectele propuse in cadrul conferintei au la baza,pe langa tema integrarii dreptului comercial in Codul civil, si noua conceptie a fiscului roman de a aplica, uneori retroactiv, TVA pentru tranzactiile imobiliare, precum si noua Lege a concordatului preventiv.

Cea mai profunda modificare va fi data de noua conceptie a Codului civil de integrare a raporturilor juridice comerciale si de afaceri in corpul legii civile, ceea ce inseamna finalul dualismului drept comercial-drept civil si inceputul unei doctrine moniste, a unui drept privat unitar. Corectitudinea, rezonabilitatea si consecintele acestei noi conceptii vor fi obiect al dezbaterilor doctrinare si al evolutiilor jurisprudentiale pentru multi ani din acest moment, dar startul dezbaterilor va fi aceasta conferinta organizata la Facultatea de Drept din Bucuresti.
La eveniment vor lua cuvantul membri ai comisiei de redactare a proiectului Noului Cod civil, profesori universitari din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara, judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si de la Curtea de Apel Timisoara, alti juristi reputati. De asemenea, sunt asteptati sa participe Ministrul Justitiei – Catalin Predoiu, viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei – Bogdan Olteanu, presedintele sectiei comerciale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Gheorghe Buta, precum si Prof. univ. dr. Ion Turcu de la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca. Noul Cod civil, in ansamblu, are vocatia de a antrena schimbari radicale atat in spatiul academic al cursurilor, tratatelor si monografiilor juridice, cat si in lumea afacerilor.

Pentru mai multe informatii si inscrieri, puteti vizita site-ul conferintei: http://www.bursa.ro/on-line/s=dreptul_afacerilor_2010.html