Pe mainile primarului Klaus Iohannis, care face parte din minoritatea germana a tarii, Sibiul a stiut sa imbine respectul pentru istoria seculara si modernizare. ‘Este un centru viu, folosit de locuitorii Sibiului pentru distractii si mers la cumparaturi; aici au loc multe evenimente culturale’, spune Iohannis, care a fost reales deja de doua ori, de cand a ajuns la primarie, in anul 2000. Primarul, a carui administrare este considerata un model de eficienta in toata tara, crede ca ‘nu serveste la nimic un centru istoric reabilitat si frumos, daca nu este folosit de localnici si turisti’.
Pe strazile pietruite – curate si fara trafic, asa cum se petrece in putine orase romanesti – trec in fiecare an mii de turisti, care gasesc in acest burg vechi al fostului imperiu austro-ungar acelasi aer central european ca in Praga, Viena ori Trieste. Spanioli, francezi, germani, italieni – toti cutreiera strazile, printre casele perfect vopsite, unde isi beau cafelele, la picioarele turnurilor orasului.
Sursa: http://www.agerpres.ro/media/index.php/administratie/item/2645-Sibiul-romanesc-un-model-pentru-nivelul-de-trai-si-buna-adminitrare-a-turismului.html