Mihai Şeitan a spus că, pe lângă specialiştii Ministerului Muncii, din grupul de lucru care va elabora Codul de asistenţă socială vor face parte şi reprezentanţi ai ministerelor de Finanţe şi de Interne, partenerii sociali şi societatea civilă de natură academică.

„Am lansat ideea Codului de asistenţă socială, care să fie o lege unitară care să cuprindă totul, de la venitul minim garantat până la alocaţia de stat pentru copii”, a declarat Mihai Şeitan, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu ministrul Finanţelor.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat la conferinţa de lansare a Anului european pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale că România trebuie să reformeze sistemul de asistenţă socială şi că este nevoie de un cod care să reunească prevederile din peste 250 de acte normative existente.

Ministrul Muncii a declarat în deschiderea evenimentului că nu crede în eradicarea sărăciei, ci în reducerea ei, iar pentru acest lucru România ar trebui să dezvolte parteneriatele public-private şi să înceapă o reformare a sistemului de asistenţă socială.

Sursa: http://www.mediafax.ro