Conform Premierului Emil Boc, artiştii ar putea beneficia de pensii de excelenţă, iar pentru militarii care pleacă în misiuni speciale s-ar putea institui un pilon de pensii complementar celui public în afara noi Legi a pensiilor.

Premierul Emil  Boc a declarat că  Legea pensiilor adoptată de Guvern nu se aplică retroactiv, ci dispune numai pentru viitor. Boc a anunţat că se va face o economie anuală la buget între 500 şi 800 de milioane de euro din recalcularea celor 30.000 de pensii speciale.

Emil Boc a explicat că militarii au avut un regim special în sensul că statul a plătit  pentru ei contribuţia de asigurări sociale. „Pentru militari, pensiile care sunt în plată de până la 30 de milioane nu vor scădea, cele care depăşesc acest prag vor scădea în funcţie de procent”, a spus Boc care a adăugat că pentru militarii care pleacă în misiuni speciale sau pentru poliţişti s-ar putea stabili „o formulă de recompensă” prin instituirea unui pilon de pensii complementar celui public. Şeful Executivului a precizat că măsura va fi aplicată în măsura în care vor fi resurse bugetare.

Legat de artişti, premierul a spus că va propune „pensii de excelenţă”, deoarece nu i se pare normal ca „un Florin Piersic, un Radu Beligan sau Stela Popescu, Arşinel să trăiască dintr-o pensie de trei sau cinci milioane de lei vechi”. „Şi aici putem, câţi avem, 20 de mari actori ai neamului, să punem o pensie de excelenţă de 30-40 de milioane de lei”, a declarat Boc.

Sursa: http://www.realitatea.net