Autorităţile de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor din cele 27 de ţări UE se vor reuni pentru prima dată la Bruxelles ca membri ai noului Organism al autorităţilor europene de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice (OAREC).

Acest nou organism european de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor a fost instituit în urma adoptării de către Consiliu şi Parlament, în decembrie 2009, a noilor norme în domeniul telecomunicaţiilor. Având în vedere că există 12 companii de telecomunicaţii fixe şi 10 de telecomunicaţii mobile care oferă servicii în multe alte state membre ale UE, precum şi sute de furnizori de servicii cu activităţi transfrontaliere, OAREC va juca un rol esenţial în consolidarea pieţei unice a telecomunicaţiilor şi în asigurarea unei reglementări consecvente în întreaga Europă.

Asistat de un birou de specialişti, noul organism european de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor va contribui în special la asigurarea unei concurenţe loiale pe piaţa unică a telecomunicaţiilor. În 2008, veniturile sectorului european al telecomunicaţiilor se ridicau la 351 milioane de euro.

Sursa: http://www.euroavocatura.ro