Partidul Naţional Liberal va propune un proiect de lege privind introducerea votului prin corespondenţă pentru românii din străinătate şi constituirea unei comisii de îmbunătăţire a legislaţiei electorale, conform unui anunţ făcut miercuri, 20 ianuarie, de prim-vicepreşedintele formaţiunii, Ludovic Orban.

„Noi susţinem de mult timp votul prin corespondenţă şi vom propune constituirea unei comisii a Parlamentului, care să analizeze erorile sistematice provocate de legislaţia electorală, care a permis fraude şi să îmbunătăţească legislaţia electorală”, spune Ludovic Orban.

Votul prin corespondenţă este o metodă de vot practicată la scară largă în democraţiile consolidate, precizează liberalul.

Declaraţia sa a venit la scurt timp după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va milita pentru introducerea votului prin corespondenţă.

„Singura problemă ar fi ca prevederea legală să fie clară, pentru a nu permite fraude electorale”, precizează liderul PNL.

Traian Băsescu a declarat la întâlnirea anuală cu diplomaţii acreditaţi la Bucureşti, că una din cele mai mari satisfacţii ale mandatului precedent a fost îndeplinirea promisiunilor pe care le-a făcut românilor din străinătate. El a spus că va milita pentru introducerea votului prin corespondenţă şi înfiinţarea unui call-center pentru aceştia.

Sursa:RFI