Uniunea Naţională a Barourilor din România anunţă organizarea  examenului pentru dobândirea titlului profesional de avocat definitiv în perioada 17-21 februarie 2010.

Examenul va fi susţinut de către avocaţii stagiari care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege şi se va desfăşura conform Regulamentului de examen aprobat prin Decizia nr. 268/2007 a Consiliului U.N.B.R. şi modificat prin Decizia nr. 447/2009 a Consiliului U.N.B.R.

Înscrierea la examen se va face prin cererea formulată conform art. 5 din Hotărârea Consiliului U.N.B.R. nr. 295/2007 care se va depune la baroul din care face parte avocatul stagiar.

Examinarea candidaţilor pentru dobândirea titlului profesional de avocat definitiv se va efectua de către Comisia naţională de examen numită de Consiliul U.N.B.R., iar desfăşurarea examenului se va face în faţa subcomisiilor de examen.

Taxa de înscriere la examen este de 700 lei (exclusiv TVA) şi se poate achita prin orice instrument de plată, cu menţiunea „Taxă examen definitivat, sesiunea 17-21 februarie 2010” inclusiv în numerar, la Baroul la care se face înscrierea.

Sursa: UNBR