Am citit cu deosebită atenţie articolele publicate pe site-ul juridice.ro, privind disputa Jurindex vs. continuarea publicării Buletinelor Jurisprudenţei.

Fără a trage vreo concluzie asupra acestei dispute, am vrea să reamintim celor interesaţi de hotărârile instanţelor române şi internaţionale, câteva dintre principalele facilităţi tehnice pe care Legalis, programul realizat şi comercializat de editura C.H. Beck, le include in interfaţa sa.

  • căutările în secţiunea Jurisprudenţă se pot efectua după toate criteriile necesare şi posibile: Cuvinte cheie în text, curte, Secţie, Numărul deciziei, Anul;
  • puteţi opta, fără dificultate, între căutarea simplificată şi masca avansată de căutare;
  • foarte important este şi faptul că întotdeauna Legalis va evidenţia conexiunile dintre decizii şi legislaţia în vigoare. Bineînţeles, în secţiunea Legislaţie actualizată – La Zi, utilizatorii au acces la întreaga legislaţie consolidată a României, din 1990 şi până în prezent.
  • utilizatorul poate printa oricând textul hotărârii pe care o citeşte la un moment dat în program.

Biblioteca juridică on-line Legalis conţine peste 70.000 de decizii ale diferitelor curţi, inclusiv pe cele ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cu atât mai mult, deşi Legalis nu este un software gratuit, vă reamintim că toţi utilizatorii nou înregistraţi ai Legalis beneficiază de o perioadă gratuită de testare. În exclusivitate, în cadrul Ofertei speciale 2010 (valabilă în perioada decembrie 2009 – ianuarie 2010), testarea gratuită este extinsă la 30 de zile.

Departamentul Legalis este permanent deschis în faţa soluţionării favorabile, în interesul tuturor, a oricaror probleme care ţin de accesul facil, rapid şi exact la conţinutul bazelor de date destinate informării juridice.

Echipa Legalis