Editura C.H. BECK are deosebita placere de a anunta lansarea lucrarii „LEGEA SOCIETATILOR COMERCIALE. Comentariu pe articole. Editia 4” a domnilor prof. univ. dr. Stanciu D. Carpenaru, lect. univ. dr. Sorin David, dr. Catalin Predoiu, Ministrul Justitiei, si conf. univ. dr. Gheorghe Piperea.

Lansarea va avea loc vineri, 29 mai, la ora 12:30, în Sala Constantin Stoicescu a Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti (etajul 1), de pe B-dul M. Kogalniceanu 36-46, sector 5, Bucuresti.

Prin cea de-a 4-a editie a lucrarii „LEGEA SOCIETATILOR COMERCIALE”, autorii  aduc în atentie analize cuprinzatoare si aprofundate referitoare la organizarea si functionarea societatilor comerciale. Într-un domeniu caracterizat prin inflatie legislativa si printr-o abundenta de solutii jurisprudentiale neunitare, comentariul LEGII SOCIETATILOR COMERCIALE, se constituie într-o adevarata ancora menita sa atenueze din efectele daunatoare ale acestei derive legislative si jurisprudentiale.

Stilul redactional precis, usurinta utilizarii, recursul permanent la realitatea practica a aplicarii Legii societatilor comerciale, dialogul doctrinar si caracterul aproape exhaustiv recomanda lucrarea tuturor practicienilor dreptului.

“Mai mult, la elaborarea proiectelor de amendamente la Legea societatilor comerciale, analizele, propunerile de lege ferenda si chiar criticile inserate în cuprinsul comentariului au fost retinute în mare parte, fiind transformate, între timp, în texte de lege.” Spunea domnul prof. univ. dr. Stanciu D. Carpenaru. 

Toate aceste subiecte vor fi detaliate de autorii lucrarii, de doamna conf. univ. dr. Marieta Avram, Prodecan al Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti, si de domnul prof. univ. dr. Valerian Cioclei, Director Editorial al Editurii C.H. BECK.

La eveniment vor fi prezente personalitati de seama din lumea juridica, precum si reprezentanti ai unor importante firme de avocatura si audit.

Despre autori:

Prof. univ. dr. Stanciu D. Carpenaru, personalitate de necontestat a lumii juridice românesti, Decan al Facultatii de Drept a Universitatii Nicolae Titulescu, are o bogata activitate didactica, întinsa pe parcursul a peste 50 de ani.

Lect. univ. dr. Sorin David este unul dintre partenerii “D&B David si Baias”, o casa de avocatura corespondenta companiei de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers. De asemenea, Sorin David este  cadru didactic la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.

Dr. Catalin Predoiu este, începând cu  29 februarie 2008 Ministrul justitiei. Are o experienta vasta în domeniul dreptului comercial cuprinzând structurarea unor tranzactii de mare complexitate. Pâna în anul 2007 a predat drept comercial la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, fiind totodata membru în numeroase organizatii profesionale, dar si membru al consiliului Baroului Bucuresti

Conf. univ. dr. Gheorghe Piperea este fondatorul societatii „Piperea & Asociatii” si, din 1996, este membru al Baroului Bucuresti. În anul 2007, este numit membru al Consiliului Baroului Bucuresti. Totodata, Gheorghe Piperea este si cadru didactic la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. Domeniile sale de specialitate sunt insolventa, societatile comerciale, piata de capital, legislatia în domeniul sanatatii, dreptul transporturilor si dreptul bancar.