Curtea de Apel Bucuresti a amânat judecarea dosarului Bancii de Investitii si Dezvoltare – pentru 12 iunie, precum si judecarea plângerii coalitiei „Opriti Codurile!” – pentru 5 iunie

 

  • Dosarul Bancii de Investitii si Dezvoltare

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au amânat pentru data de 12 iunie judecarea dosarului Bancii de Investitii si Dezvoltare. Judecatorii au dispus citarea cu mandat de aducere a lui Sorin Ovidiu Vântu dupa ce avocatii omului de afaceri au sustinut ca nu se poate prezenta, deoarece are probleme de sanatate. Instanta le-a cerut aparatorilor sa depuna la dosar actele medicale, care sa demonstreze ca Vântu nu se poate prezenta. Reamintim ca Tribunalul Bucuresti l-a achitat, în noiembrie 2008, pe Sorin Ovidiu Vântu în acest caz, pentru acuzatiile de fals în declaratii si uz de fals, dupa ce acesta contestase decizia Judecatoriei Sectorului 1, prin care primise 2 ani de închisoare, pentru uz de fals, cealalta fapta fiind prescrisa.

 

  • Plângerea coalitiei „Opriti Codurile!”

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au amânat judecarea plângerii coalitiei „Opriti Codurile!”, în care aceasta acuza Guvernul si Ministerul Justitiei de încalcare a Legii transparentei în adoptarea proiectelor codurilor juridice. Motivul amânarii îl constituie absenta avocatului coalitiei, care a suferit o interventie chirurgicala. Urmatorul termen de judecata este 5 iunie, data la care instanta a cerut Ministerului Justitiei si actele care sunt contestate de catre reclamanti.