Miercuri, a avut loc la punctul de frontiera Giurgiu-Ruse, de partea româna, lansarea brosurii electronice bilingve româno-bulgare, intitulata „Legislatie privind contraventii si ridicarea permiselor. Reguli, infractiuni pedepsite”.

Brosura a fost realizata la initiativa Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din România /UNTTR/, în colaborare cu Asociatia Transportatorilor Rutieri din Bulgaria /AEBTRI/.

Reprezentantii punctului de trecere a frontierei Ruse au subliniat ca emiterea brosurii este importanta pentru furnizarea de informatii necesare calatorilor în tara vecina. Potrivit secretarului general al UNTTR, Radu Dinescu, brosurile vor fi oferite Politiei de Frontiera – Giurgiu si Politiei de Frontiera – Ruse.

Presedintele AEBTRI, Gheorghi Petrov, a declarat: „Este important ca soferii sa fie informati despre legislatia rutiera din cele doua tari, pentru a sti regulile care nu trebuie încalcate”.

Directorul adjunct în Directia Politiei Rutiere România, Marin Motoc, si-a exprimat satisfactia în legatura cu initiativa comuna si a subliniat ca politistii rutieri nu urmaresc sanctionarea soferilor care nu au savârsit contraventii.

 

Sursa: Focus News