Procurori ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala  au dispus la data de 15.04.2009, prin rechizitoriu, trimiterea în judecata, în stare de libertate a inculpatilor:

Memet Daniela si Memet Mîrsel sub aspectul savârsirii infractiunilor de constituire a unui grup de criminalitate organizata,  trafic de persoane si trafic de minori (toate în forma continuata) si respectiv a infractiunii de proxenetism;

Perjoc Mihai pentru savârsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane si proxenetism (ultima în forma continuata);

Ianau Alin, Badan Madalina si Anghel Iordache sub aspectul savârsirii infractiunilor de constituire sau sprijinire a unui grup de criminalitate organizata, trafic de persoane si trafic de minori (ultimele în forma continuata);

Stancu Rodinel-Ciprian si Badan Valentin-Cornel pentru savârsirea infractiunilor de sprijinire a unui grup de criminalitate organizata si respectiv trafic de persoane.

Activitatea infractionala a inculpatilor a început din anul 2004, si a continuat si în cursul anului 2007, modalitatile de racolare fiind promisiunea unor locuri de munca bine platite, în tara si strainatate. În realitate erau sechestrate în diverse locatii unde mai apoi erau fortate sa întretina relatii sexuale cu clientii racolati de inculpati sau erau deplasate cu forta în zonele de centura unde inculpatii le supravegheau iar seara le luau banii obtinuti din practicarea prostitutiei. Deseori, victimele erau agresate daca nu obtineau sume mai mari de bani si daca nu se ridicau la asteptarile financiare ale proxenetilor.  De asemenea, tinerele erau ademenite prin promisiuni de înlesnire a unor casatorii avantajoase.

Daca încercau sa paraseasca locatiile în care erau cazate, inculpatii le urmareau si le aplicau pedepse corporale sau le amenintau cu un rau pe care îl vor produce membrilor familiilor acestora în cazul în care nu practica  prostitutia în folosul inculpatilor. Sumele de bani obtinute erau de ordinul zecilor de mii de euro.

La data de 5 decembrie 2008, procurorii au solicitat arestarea preventiva a inculpatilor Memet Daniela, Memet Mîrsel si Ianau Alin, propunerea fiind admisa  pe o perioada de 29 de zile doar fata de inculpata Memet Daniela, care urmare a recursului formulat, a fost pusa în libertate de instanta de control judiciar.

Pe parcursul urmaririi penale procurorii au dispus masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitate fata de Anghel Iordache, Perjoc Mihai, Stancu Rodinel Ciprian, Badan Valentin Cornel, pentru o perioada de 30 de zile, începând cu data de 4 decembrie 2008.

Dosarul a fost înaintat spre competenta solutionare Tribunalului Constanta.